Applicatie roadmap met Spot ICT: bestemming bereikt!

compas en kaart

Applicatie roadmap met Spot ICT: bestemming bereikt!

Ga rechtdoor over de rotonde, tweede afslag, en ga verder op de Lokale Serverweg. Na 800 meter sla linksaf bij de T-splitsing en vervolg uw weg richting Office365. Houd rechts aan en neem de eerste afslag richting de Private Cloudlaan. Na 500 meter bestemming bereikt.

Wat zou het makkelijk zijn als je bedrijf zo makkelijk naar je applicatiedoelstellingen zou kunnen navigeren. Wie weet in de toekomst. Tot die tijd zult u het met bedrijven als Spot ICT moeten doen. Ook geen straf!

Pijnlijke overstap

Moeten we nou wel, niet, of alvast gedeeltelijk naar de cloud? Een vraag die veel bedrijven bezighoudt, ook onder onze klanten. Want hoewel die allemaal al Office365 gebruiken, staan bij zeker 40% van hen de kernapplicaties nog ‘gewoon’ op een eigen, lokale server. En bij veel ven hen adviseren we ook om dat zeker voorlopig zo te houden. Als immers 80% of meer van alle bedrijfsactiviteiten lokaal gebeuren, is een overstap vaak helemaal niet handig. Daar komt bij dat je ook te snel kunt overstappen. Dat ondervond een klant van ons op pijnlijke wijze. Het notariskantoor in kwestie gebruikte software van een grote leverancier die echter ver achter liep op de markt.

‘Dark cloud(s)’

Concurrenten sprongen hier op in en voor we het wisten stond alles in de cloud. Dat werden al snel ‘donkere wolken’ aangezien onze raad om dan in elk geval schaduw te draaien en uitgebreid te testen in de wind werd geslagen. Na een maand liep alles spaak wegens ontbrekende functionaliteit en zat men weer achter het oude pakket. Maar wel met een puist handmatig inhaalwerk omdat er geen roll-back procedure was. Uit angst hiervoor kun je echter ook langer wachten dan bedrijfseconomisch verstandig is. Kortom: wat te doen met uw kernapplicaties als ERP, financiële pakketten, calculatieprogramma of CRM-systeem?

Applicatie roadmap

Antwoord: maak een applicatie roadmap, of planning, voor de komende drie tot vijf jaar. Zet daarbij zaken op een rijtje als: wat heb ik allemaal, wat functioneert goed of minder goed, waar wil ik heen en – heel belangrijk – in hoeverre zijn mijn huidige leveranciers in staat hieraan te voldoen? En blijft die partij lokale applicaties in de toekomst ook ondersteunen? Wij leggen die weg graag met u af en dat is ook goed nieuws voor u. Spot ICT is namelijk geen preferred supplier van welke leverancier dan ook. We zijn onafhankelijke adviseurs waar het gaat om de keuze voor het juiste ICT-platform en de meest geschikte leveranciers daarvoor. Zo kunnen we ook voorkomen dat u alles bij één partij onderbrengt en gevangen raakt in een vendor lock-in!

Voor een afspraak heeft u geen navigatie nodig: wij komen namelijk naar u toe! U kunt ons bereiken via cs@spotonline.nl of op 088-BELSPOT(2357768)