Dag ISDN. Hallo VoIP!

twee deuren met 'hello' en 'goodbye'

Dag ISDN. Hallo VoIP!

Nog maar een paar maanden nadat Ziggo had aangekondigd analoge televisie naar de geschiedenisboeken te verwijzen, kwam onlangs het nieuws dat KPN per 1 september volgend jaar stopt met ISDN. Voor sommigen een verrassing maar voor de meesten toch niet geheel onverwacht. In elk geval moeten er voor de meeste bedrijven wel wat alarmbellen gaan rinkelen. Een jaar is immers zo voorbij en er hangt meer vanaf dan op het eerst gezicht lijkt.

Over het hoofd zien

Die alarmbellen mogen we ook letterlijk nemen want juist veel alarmsystemen lopen nu nog via ISDN. Hetzelfde geldt voor de nodige intercomsystemen en pinapparaten. En vergeet de frankeermachines niet waarbij immers het tegoed nog in veel gevallen via een analoge verbinding wordt bijgeboekt. Juist omdat dit niet dagelijks of wekelijks gebeurt, kun je het zomaar over het hoofd zien. De uitfasering van ISDN betreft in eerste instantie de ISDN1- en ISDN2-lijnen en meervoudige analoge PSTN-lijnen. Ook de eliminatie van ISDN3 zal niet lang meer op zich laten wachten. Kortom: de hoogste tijd om uw huidige telecomcontracten eens af te stoffen.

Gradaties

Want wat gebeurt er bijvoorbeeld als u te laat actie onderneemt of zelfs helemaal niets doet? Wordt het dan automatisch VoIP? Of gaat uw provider uw centrale aanpassen voor een vorm van ‘trunking’? In elk geval ziet het ernaar uit dat door de beslissing van KPN massaal zal worden overgestapt op internetbellen. De voordelen daarvan – zoals schaalbaarheid & flexibiliteit, (veelal) lagere kosten en vast-mobielintegratie (VAMO) – zijn inmiddels bij vrijwel iedereen wel doorgedrongen. Maar ook hierin zijn gradaties en de exacte behoefte aan functionaliteit, en dus ook de uiteindelijke maandelijkse afrekening, verschilt per bedrijf.

Grijp deze wake-up call gerust aan om eens met een van onze ‘spotters’ om de tafel te gaan zitten. Zo krijgt u snel weer zicht op het spreekwoordelijke bos en zit u er de komende jaren op telecomgebied weer comfortaBel bij. Dat Bel-oven we u.

Hallo VoIP!

Laat uw gegevens achter voor de factsheet.