Hosted VoIP en Mobiel

Hosted VoIP

Hosted VoIP (Voice over IP), een term die u vast al eens voorbij heeft horen komen. En dat is zo gek ook nog niet, aangezien het steeds vaker wordt gebruikt. Het principe van Hosted VoIP is simpel: in plaats van een fysieke telefooncentrale belt u via uw telefooncentrale die in het internet zit. Uw toestellen worden direct aangesloten op uw internetverbinding via de router of switch.

Bellen als een modern bedrijf?

Neem direct contact op

Hoe werkt het?

VoIP bellen is dus bellen via uw internetverbinding. Dit kan zowel op uw huidige internetverbinding als een aparte internetverbinding puur voor telefonie. U snapt dus wel dat u hiervoor moet beschikken over een snelle en stabiele internetverbinding. Wanneer u belt met Hosted VoIP wordt uw stem gedigitaliseerd en omgezet in data. Vervolgens wordt deze data in pakketjes via een netwerkverbinding verstuurd naar de andere partij. Dit kan een ander telefoontoestel of een telefooncentrale zijn. Vervolgens worden deze netwerk pakketjes omgezet naar analoog. Op die manier hoort u het geluid via de speaker. Er is een codec nodig om een stem om te zetten naar data.

De voordelen van Hosted VoIP

Nu hoor ik u denken, wat zijn dan concreet de voordelen voor mij? Nou, VoIP bellen heeft een hoop voordelen die wij voor u zullen toelichten.

Goedkoper dan traditionele telefonie

Om te beginnen is Hosted VoIP goedkoper dan traditionele telefonie. Voor velen één van de belangrijkste redenen om over te stappen. Nu klinkt het misschien als een flinke investering, maar niets is minder waar. U hoeft niet te investeren in dure apparatuur, licenties of onderhoudscontracten. U bespaart flink op uw zakelijke belkosten. Deze besparingen kunnen oplopen tot wel 40%. Deze besparingen lopen zelfs nog verder op wanneer binnen uw bedrijf vaak naar het buitenland wordt gebeld. Dan kan uw besparing oplopen tot wel 70%. Zeker iets om te overwegen, lijkt me.

Mis geen enkel gesprek

Wanneer u gebruik maakt van Hosted VoIP kunt u een onbeperkt aantal binnenkomende gesprekken accepteren. De enige beperking bent u dus zelf, omdat u maar één gesprek tegelijk kunt afhandelen. Zorg dus voor een goed plan en u mist geen enkel telefoontje meer!

Altijd en overal bereikbaar

Beperkingen zijn verleden tijd met Hosted VoIP. Werken uw medewerkers vaak thuis? Dat is geen enkel probleem. Het is mogelijk om overal in te loggen. Daarnaast kunt u uw vaste toestel laten doorschakelen naar uw mobiele telefoon met behulp van een smartphone app. Ook bij calamiteiten als een brand of storing bent u gewoon bereikbaar voor uw klanten.

Hosted VoIP bij SPOT

Wilt u dus genieten van de vele voordelen die Hosted VoIP bellen met zich meebrengt? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen kijken naar wat er voor u mogelijk is.

De voordelen van ICT-Beheer bij SPOT

  • Skilled Service Desk (24/7 mogelijk)
  • Gecertificeerde engineers
  • Intern beheer wordt overbodig
  • Hoge up-time van ICT-omgeving
  • Passende beheermodules
Vraag een offerte aan

Neem contact op met
Frank van Roekel
088 – 2357768

Onze klanten geven
ons deze score:
4.8 van 5

Bekijk meer referenties

Foto na wedstrijd voetbal FC Volendam v FC Den Bosch

Hoewel we al onze klanten oprecht even belangrijk vinden, springt de naam FC Volendam er toch een beetje tussenuit. De verbondenheid die we met de eerstedivisionist voelen, gaat uiteraard verder dan dezelfde kleuren in de logo’s. Bij SPOT zijn we sowieso niet vies van een potje voetbal. Met een profclub om de hoek is de klik dan snel compleet. Op zoek naar een regionale partner voor een bestaande ICT-uitdaging kwam FC Volendam uit bij SPOT. 

Wat was de uitdaging?

‘’Het probleem zat hem vooral in de snelheid, het was voor ons niet mogelijk om bestanden online vanaf één centrale plek te benaderen’’ vertelt Martijn Molleman, de manager commercie. “Zo kwam het bij ons wel eens voor dat twee accountmanagers een product verkochten waarvan er maar één beschikbaar was. Doordat er geen centrale online plek was waar informatie werd gedeeld, hadden de accountmanagers niet door dat ze allebei dit product verkochten. SPOT is bij ons langsgekomen om onze wensen en behoeften door te nemen en kwamen met een passende oplossing”. 

‘’Als we problemen hebben, dan nemen we contact op en is het meteen opgelost’’

 

Hoe is dit opgelost?

Bij SPOT zagen we al snel wat het probleem was waar FC Volendam mee kampte. Wij hadden de ideale oplossing voor ze. Martijn vertelt:‘’De oplossing waar SPOT mee is gekomen heet Office 365. Hiermee zijn al onze bestanden vanaf één plek beschikbaar. Dit voorkomt een hoop werk. We hebben een voor iedereen toegankelijk platform waar we zaken met elkaar delen als wedstrijdbeelden, sponsorcontracten of de skybox indeling. Tevens is de cloudomgeving SPOT WorkSpace Premium geïmplementeerd. We hoeven nu bijvoorbeeld niet meer drie keer opnieuw in te loggen om bij onze bestanden te komen. De migratie zelf verliep eveneens erg vlot. Ik had met een kwartier mijn laptop al terug!” 

Martijn en Remco - FC Volendam/ Spot ICT Oplossingen

Het behaalde resultaat

‘’Onze informatie wordt nu intern centraal gedeeld waardoor iedereen erbij kan. Dit draagt bij aan de snelheid en productiviteit van de werknemers en de communicatie intern. Er hoeft nu minder over en weer te worden gediscussieerd en gemaild en er vinden minder misverstanden plaats. Hierdoor is onze productiviteit gestegen”. 

‘’In 3 woorden is SPOT deskundig, welwillend en flexibel’’

 

Om het scorend vermogen van FC Volendam nog verder op te krikken, hebben we bij SPOT besloten om ons tevens als sponsor aan FC Volendam te verbinden. Op de vraag of Martijn SPOT zou aanraden bij bedrijven die in hetzelfde schuitje zitten als zij destijds, volgt een volmondig ‘ja’.

Heeft u een soortgelijke uitdaging of misschien wel een compleet andere uitdaging binnen uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u om deze uitdaging aan te gaan. Ook wanneer het een andere uitdaging is op het gebied van ICT kunt u bij ons terecht.

Ontvang direct de Factsheet van de Spot
Training en Workshops in uw mailbox!

Vul uw naam en e-mailadres in:

    Teamviewer