Webhosting en DNS beheer

Webhosting en DNS beheer

Tegenwoordig heeft elk serieus bedrijf een website en een e-mailadres waar de bedrijfsnaam in voorkomt. Daarnaast wordt een steeds groter gedeelte van de aankopen online gedaan op webshops. Daarmee is een goede website nog belangrijker geworden. Alle websites en webshops op het internet worden ergens opgeslagen, geüpdatet en onderhouden. Dat noemen we webhosting. Als u een website wilt beginnen dan zult u dus ook webhosting moeten huren.

Frank van Roekel

Laat je website hosten bij SPOT!

Neem contact op

Wat is webhosting?

Webhosting is een basisvereiste om een eigen website te beginnen. U wilt natuurlijk dat uw website altijd bereikbaar is om de beste service aan uw klanten te bieden. Om die reden wordt een website opgeslagen op een server. Dat is in principe een hele sterke computer die altijd aanstaat en continu beveiligd en geüpdatet wordt. Webhosting betekent dat u een stukje opslag op de server huurt, om uw website draaiende, up to date én veilig te houden.

Waar moet ik op letten bij webhosting?

Dit is afhankelijk van uw wensen en verwachtingen van uw website. Websites van grote bedrijven hebben tienduizenden, zo niet honderdduizenden bezoekers per dag. Al dat websiteverkeer kost natuurlijk data. Deze data moet op de server gehost worden. De prestaties van de website mogen daar niet onder lijden. Kleinere websites met minder bezoekers hebben minder data nodig, dit zorgt voor minder stress op de server en is daarom betaalbaarder.

Welke vormen van Webhosting zijn er?

Over het algemeen zijn er twee vormen van webhosting. Om te zorgen dat we u de beste service bieden, helpen wij u daarom met het maken van de juiste keuze.

Shared hosting

Shared hosting betekent dat uw website een server deelt met andere websites. Net zoals uw computers meerdere programma’s kan draaien, kan een server meerdere websites hosten. Dit is in principe wat er gebeurt met shared hosting. Wij reserveren een deel van de server die alleen voor u gebruikt wordt. De prestaties van uw website kunnen worden beïnvloed door de andere websites op dezelfde server. Deze vorm van webhosting wordt het meest gebruikt voor gewone en beginnende websites zonder veel verkeer.

VPS hosting

Voor drukke websites en webshops is het belangrijk om voor een Virtual Private Server (VPS) hosting te kiezen. U huurt dan een privé server die alleen voor uw website wordt gebruikt. Mochten andere websites een keer een extra drukke dag hebben, dan lijdt uw website daar niet onder. VPS hosting garandeert de beste prestaties voor uw website of webshop.

DNS beheer in het kort

DNS staat voor Domain Name System en ook dit heeft voor een groot gedeelte met servers te maken. Op het Internet staan miljarden websites, die allemaal ergens op een server gehost worden. Er zijn dan ook vele miljoenen servers op de wereld. Al deze servers hebben een IP adres die gevonden kan worden door uw computer.

Een DNS zorgt ervoor dat wanneer u een website opzoekt zoals Google.nl, u verbonden wordt met de server waar Google.nl gehost wordt. De DNS koppelt dus de domeinnaam aan het IP adres. Zo vindt u altijd de juiste website wanneer u deze intypt in uw webbrowser. Het is daarom belangrijk dat uw DNS goed beheerd wordt.

Kies voor webhosting bij SPOT!

Bent u op zoek naar webhosting, DNS beheer of heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Met de hulp van SPOT maakt uw website een vliegende start!

De voordelen van webhosting en DNS beheer bij SPOT!

  • Windows en Linux hosting
  • Alle standaard databases
  • Aplicaties )Yoomla, WordPress, etc.’
  • Eén aanspreekpunt
  • Uw website altijd online
  • Betrouwbare partners
Vraag een offerte aan

Neem contact op met Frank van Roekel
088 – 2357768

Frank van Roekel

Onze klanten geven
ons deze score:
4.8 van 5

Bekijk meer referenties

Gebr. Van der Veekens, aannemersbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw: ‘Binnen ons bedrijf bestond de werkstroom voornamelijk uit papieren documenten. Zo kwam het voor dat een werktekening inmiddels was bijgewerkt met nieuwe informatie, maar in het veld nog gebruik werd gemaakt van een eerdere versie. Het risico bestond dat het werk dan niet volgens de laatste inzichten werd uitgevoerd. Recentelijk is de volledige werkstroom gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt voor belanghebbenden via Office 365. Zodra de binnendienst een verandering doorvoert, is dit zichtbaar op de werkplaats.

‘Met de oplossingen van SPOT ICT werken wij sneller en efficiënter vanaf elke plek’

Andersom geldt ook: wanneer tijdens de uitvoering van het werk een probleem wordt ontdekt, kan er van buiten snel een foto van de situatie worden gestuurd naar de binnendienst. Die kan vervolgens het probleem direct afhandelen en een nieuw document online plaatsen. Sinds kort werken onze medewerkers met Microsoft Surface Pro tablets, waarop alle projectbestanden zijn opgeslagen. De medewerkers buiten hebben via hun tablet toegang tot dezelfde aantekeningen als de binnendienst medewerkers, die de notities op hun desktop openen. De toegang tot de laatste informatie zorgt ervoor dat fouten worden gereduceerd en onze medewerkers efficiënter te werk kunnen gaan. Zo werken wij sneller en efficiënter vanaf elke plek!’

Ontvang direct de Factsheet van de Spot
Training en Workshops in uw mailbox!

Vul uw naam en e-mailadres in:

    Teamviewer