Is die van u ook zo lekker strak?

achterkant server

Is die van u ook zo lekker strak?

‘Wat een brutale vraag’, horen we sommigen van u denken. Wees gerust, we hebben het hier over de patchkast op bijgaande foto. Mooi plaatje, niet? Hoezo interne bekabeling niet ‘sexy’? Maar hoe ziet die van u er eigenlijk uit? Hoe die erbij staat is doorgaans namelijk symptomatisch voor de staat waarin uw bedrijfsnetwerk verkeert. En dat kan in toenemende mate problemen opleveren.

Ondergeschoven kindje

Heeft u de luxe dat u met uw bedrijf op een nieuwbouwlocatie zit, dan heeft u deze zaakjes waarschijnlijk wel op orde. Maar ook dan niet voor heel lang. Mede door de snelle technologische vooruitgang zou u uw interne bekabeling idealiter zo om de vijf jaar moeten vernieuwen. Neem van ons aan: u bent bepaald niet de enige die dat bij lange na niet haalt. Ruim de helft van het MKB zit met verouderde netwerken opgescheept. Echt vreemd is dat niet. Jarenlang voldeed 100MB prima. Hetzelfde geldt voor Cat5-bekabeling. Met name tussen 2000 en 2005 ging alles ‘naar buiten’ en het zou zo’n vaart niet lopen. Een ondergeschoven kindje was geboren.

Spaghettikast

Dus wat doe je met de opkomst van de cloud en het vele streamen van muziek en video’s? Je borduurt bijna letterlijk voort op wat je hebt liggen en knoopt van alles aan elkaar. Met spaghettikasten als logisch gevolg. Ook verdwaalde hubjes en switches onder bureaus zijn bepaald geen uitzondering. Vertragingen en moeilijk te traceren storingen op het netwerk evenmin. En dat terwijl de nieuwste, geavanceerde netwerken sneller zijn, dus kostbare tijd besparen èn beter presteren dankzij de nieuwste features en applicaties. Zaken die tevens de continuïteit van uw processen optimaliseren en de tevredenheid onder medewerkers en klanten vergroten.

Disruptieve ellende

Nieuwe apparatuur is tegenwoordig bovendien beter betaalbaar, gaat zuiniger om met energie en is veelal ruimtebesparend. Last but not least zorgen cloudoplossingen, al dan niet hybride, dankzij een virtualisatieslag voor minimale belasting van hardware. Wat u dat kost? In veel gevallen niet meer dan een paar duizend tot maximaal tienduizend euro. Inderdaad, in het gunstigste geval eenmalig ongeveer evenveel als de gemiddelde leasebak in slechts twee maanden verdampt. En met veel minder kans op allerlei disruptieve ellende. We durven glas-hard te beweren dat u daarmee spek-koper bent!