Kantoorautomatisering

Kantoorautomatisering wordt vaak gezien als de ruggengraat van een organisatie. Het zorgt er namelijk voor dat werkzaamheden worden geautomatiseerd en medewerkers hun werk gemakkelijker en efficiënter kunnen uitvoeren. Wanneer kantoorautomatisering door middel van een goed plan op de juiste manier wordt geïmplementeerd, verhoogt het de productiviteit waardoor kosten worden bespaard. Het is dus een investering waar je zeker geen spijt van zult hebben en die zich gegarandeerd terugbetaald. 

Ontdek de beste manier om kantoorautomatisering door te voeren

Contact

Waarom kantoorautomatisering?

De juiste kantoorautomatisering verhoogt dus de productiviteit. Maar waar wordt die winst in productiviteit dan precies behaald? Uit onderzoek blijkt dat een medewerker maar 32% van zijn tijd bezig is met de kern van de functie waarvoor hij is aangenomen. Dit betekent dat hij 68% van de tijd bezig is met routinewerkzaamheden die dagelijks worden uitgevoerd en niet horen bij het ‘echte’ inhoudelijke werk. Dit is niet alleen zonde van de tijd maar ook niet leuk voor de medewerker die staat te popelen om te laten zien wat hij of zij waard is. Deze routine taken bestaan bijvoorbeeld uit:

 • Het afhandelen van e-mails.
 • Interne communicatie met collega’s.
 • Administratieve werkzaamheden.

De meeste van deze routinewerkzaamheden op het kantoor zijn al geautomatiseerd, maar zonder een goed plan werken de programma’s niet optimaal samen. Hierdoor kunnen er koppelings- en beveiligingsproblemen ontstaan waardoor je vaak nog verder van huis bent. Het is dus van groot belang dat het plan wordt opgesteld en wordt onderhouden door iemand die er verstand van heeft.

“Zonder een goed plan werken de programma’s niet optimaal samen.”

Een goed plan is het halve werk

Met een gedegen plan voor kantoorautomatisering zorg je ervoor dat alle hardware en software perfect op elkaar zijn afgestemd en goed zijn beveiligd. Dit zorgt er pas écht voor dat medewerkers efficiënter kunnen gaan werken. Zo hebben ze meer tijd voor de werkzaamheden die zij het leukst vinden en waarvoor ze in eerste instantie zijn aangenomen. Bij Spot zorgen we ervoor dat dit plan om kantoorautomatisering te implementeren en te onderhouden soepel wordt opgesteld en doorgevoerd.  Nog even samengevat levert het de volgende voordelen op:

 • Voorkomt problemen.
 • Verhoogt productiviteit.
 • Efficiënter werken.
 • Gemakkelijker werken.
 • Veilig en betrouwbaar netwerk.
 • Minder kosten.

Kantoorautomatisering bij Spot

Het automatiseren van processen op het kantoor heeft dus vele voordelen. Echter, niet elke organisatie is in staat om dit zelf te implementeren en te onderhouden. Hiermee kunnen wij jou helpen. Wij zorgen ervoor dat kantoorautomatisering perfect aansluit op de (toekomstige) behoefte van je onderneming en je medewerkers. Daarna verzorgen wij de implementatie en het onderhoud. Hierdoor hoef jij je nergens zorgen over te maken.

Wil je weten hoe wij te werk gaan en wat wij voor je kunnen betekenen, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord!

De voordelen van kantoorautomatisering

 • Voorkomt problemen

 • Verhoogt de productiviteit

 • Veilig & betrouwbaar netwerk

 • Werken wordt gemakkelijker

 • Minder kosten

Vraag een offerte aan

Neem contact op met onze ICT-specialist
088 – 23577687

Onze klanten geven
ons deze score:
4.8 van 5

Bekijk meer referenties

Martijn en Remco - FC Volendam/ Spot ICT Oplossingen

‘We zoeken regionale partners zodat we wat voor elkaar kunnen betekenen. Wij hun ICT, zij onze sponsor. En de lijntjes zijn kort; ik weet wie ik kan bellen bij een probleem’, zegt Martijn Molleman, manager commercie. ‘Dat maakt het laagdrempelig’.

Veel ICT-leveranciers bieden standaardpakketten, maar Spot biedt ICT op maat. Ze begonnen bij wat we hadden staan en stelden aan de hand daarvan veranderingen voor’. Ook zien beide heren dat problemen of vragen serieus en snel worden opgepakt.

‘Spot is professioneel, benaderbaar en betrokken’

Bij FC Volendam werd Spot WorkSpace Premium geïnstalleerd; een cloud-omgeving. ‘Het grootste verschil met de vorige leverancier is de snelheid. We hoeven nu niet meer drie keer opnieuw in te loggen voor we bij onze bestanden zijn’. Ook de migratie van het ene naar het andere systeem verliep vlot. ‘Ik had zelfs met een kwartier mijn laptop al terug’, zegt Martijn. ‘Spot is voor ons dan ook professioneel, flexibel, benaderbaar en betrokken’.

Ontvang direct de Factsheet van de Spot
Training en Workshops in uw mailbox!

Vul uw naam en e-mailadres in:

Teamviewer