Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Tegenwoordig zijn Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaamheid niet meer weg te denken. Ook de bedrijfsvisie van Spot ICT is gebaseerd op een respectvolle omgang met mensen, dieren en natuur. Wij geloven in het neerzetten van goede diensten en producten onder de cruciale voorwaarde dat wij bewust omgaan met alles om ons heen.

De basis van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een juiste balans tussen People, Planet en Profit. Ofwel tussen de sociale, de milieu en de economische aspecten. Dit komt bij Spot onder meer naar voren uit het verantwoorde inkoopbeleid. De diensten en producten die wij inkopen, selecteren wij op een goede duurzame waarde. Naast de prijs overwegen wij in het inkoopproces namelijk ook de impact op mens en milieu. Zoals u het van een bedrijf als Spot mag verwachten, gaan wij zuinig om met schaarse energiebronnen, scheiden wij ons afval en proberen wij onze CO2 uitstoot tot een minimum te beperken.

Medewerkers zijn goud waard
Mensen zijn voor ieder bedrijf goud waard. Daarom koesteren wij het ‘People’ aspect van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen des te meer. Wanneer medewerkers goed in hun vel zitten, gaat het goed met een bedrijf. Niet omgekeerd. Daarom investeren wij in een gezonde, sociale werkomgeving. Het constant bevorderen van onze onderlinge communicatie, teamgeest, inspiratie en ontwikkeling van competenties en talenten van onze individuele werknemers, speelt hierbij een belangrijke rol. Ook staan onze zintuigen voortdurend op scherp om onze kennis up to date te houden. Zo wordt ons team continu getraind en volgen wij producttrainingen, workshops en opleidingen. Het bieden van een plaats om te leren vinden we binnen Spot ICT tevens zeer belangrijk. Wij zijn dan ook erkend leerbedrijf en aangesloten bij het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Sponsoring
Wij tonen onze maatschappelijke betrokkenheid tevens door het ondersteunen van goede doelen op zowel nationaal als regionaal niveau. Ook kent Spot ICT een lange traditie qua sponsoring van culturele en sport gerelateerde organisaties. Sport zien wij als een belangrijke factor in het bereiken en behouden van een goede gezondheid. Bovendien versterkt gezamenlijk sporten de onderlinge relaties.

Spot ICT sponsort naast sport gerelateerde organisaties ook lokale evenementen zoals de Harddraverij en NHBI (Noord-Hollands Business Invitational). Wilt u daar een keer bij zijn, neem dan contact op met Spot ICT via telefoonnummer 088 – BELSPOT (2357768).

Een greep uit onze goede doelen:

Deze sportclub met zowel heren als dames teams, bestaat ruim 32 jaar en telt meer dan 300 leden. Rugbyclub Waterland behoort dan ook tot de grootste rugby-verenigingen van Nederland. Wat echter nog steeds voorop staat, is het plezier in de sport evenals de laagdrempelige en gemoedelijke sfeer.
EVC is een kwalitatief goede en inspirerende voetbalvereniging, met sterke aantrekkingskracht op de jeugd en volwassenen. De club biedt iedereen de mogelijkheid om in een gezellige, sociale omgeving, ieder op eigen hoogst haalbare niveau, tot sportieve en kwalitatieve prestaties te komen.
Deze 36 holes championship course en de 9 holes PAR-3 baan zijn aangelegd onder architectuur van Tom McAuley en Bruno Steensels en staan garant voor ongekende mogelijkheden voor de ware golfliefhebber.
VV Assendelft is een van de oudste voetbalverenigingen van de Zaanstreek. De sociale cohesie stelt de vereniging in staat, mede dankzij vele vrijwilligers en een sterk jeugd- en seniorenkader, tal van activiteiten te organiseren die de gemeenschapszin bevorderen.
Deze stichting richt zich op het werven van fondsen voor het verbeteren van de leefomstandigheden en de sociale cohesie binnen de gemeentegrenzen van Purmerend. Daarbij luidt het motto: ‘In onze samenleving telt iedereen mee’.
Deze stichting probeert met minimale middelen maximaal rendement te behalen voor het goede doel. Ieder jaar zorgen de leden van de Waterlandse afvaardiging van de Tafelronde voor een aantal evenementen, zoals het steenwerptoernooi in de Purmerendse feestweek of een gala diner met veiling. De opbrengst hiervan komt ten bate aan diverse goede doelen.
De Hartstichting zet zich in om hart- en vaatziekten te verslaan. De stichting financiert onderzoek, geeft steun en voorlichting aan patiënten en wil extra levens redden bij een hartstilstand.
Stichting Kinderen Kankervrij heeft als doel om de genezingskans van kinderkanker in 2025 naar 95% te vergroten. KiKa werft fondsen voor de speciale onderzoeken, waarmee kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen.
Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kanker-patiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.
Een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.