Nog nooit een data center van binnen gezien? Grijp nu uw kans!

man en vrouw in data center

Nog nooit een data center van binnen gezien? Grijp nu uw kans!

ICT is voor veel mensen erg abstract maar heeft zelfs voor menig ICT-er nog zo zijn ‘geheimpjes’. Zo kunnen veel IT-managers van bedrijven zich nog steeds geen goede voorstelling maken van wat er in een data center allemaal gebeurt. ‘Eerst zien en dan pas geloven’ is vaak het devies. En dat kan nu! Want Spot ICT organiseert op 25 september en 1 oktober aanstaande excursies naar een data center in Amsterdam.

Eyeopeners

Dergelijke uitstapjes zijn om beveiligingsredenen vrij schaars en dus speciaal. Dat laatste wordt door relaties na elk bezoek ook steevast beaamd. Ook voor ons is het aantal bezoeken aan ‘ons’ data center trouwens op de vingers van twee handen te tellen. Voor klanten die eerder meegingen waren met name het aantal partijen dat in zo’n ruimte samenwerkt en de zeer strenge beveiligingsmaatregelen echte eyeopeners. Zo komt zelfs de CEO niet binnen zonder zich te legitimeren. En hoe vaak kom je nou in een ruimte van honderden meters lang en breed boordevol racks met servers, koel- en blusinstallaties en cutting-edge UPS-faciliteiten?

Koudwatervrees

Wist u bijvoorbeeld dat er makkelijk meer dan 100.000 liter dieselolie onder de grond ligt om noodaggregaten aan de praat te houden bij eventuele stroomuitval? Dat kan goed nieuws zijn voor diegenen onder u die nog wat koudwatervrees hebben ten aanzien van veilig werken in de cloud. Hetzelfde geldt voor het feit dat bedrijfskritische organisaties als American Express, banken en ziekenhuizen ook al op de cloud zijn overgestapt. Trouwens, met uw en ons geld is het eigenlijk niet anders. Dat ligt, als het goed is, ook niet in een lade maar staat elders op een bankrekening die door anderen wordt beheerd.

Na de excursie nog steeds sceptisch? Ook geen probleem. Dan bent u gewoon een leuke ervaring rijker en heeft u bovendien de mogelijkheid om even tijd te besteden aan dat andere ‘netwerk’. De rondleiding is van 14.00 tot 16.00 uur en wordt afgesloten met een borrel op een van de hoogste verdiepingen van het ernaast gelegen Fletcher Hotel. Bent u in elk geval letterlijk even ‘in de cloud’ geweest.

Interesse in een van de excursies? Meld u zich dan – minimaal een week van tevoren – aan via deze link.

Meer over het overstappen naar de "Cloud"?

Laat dan hieronder uw gegevens achter.