Nu ga ik weg met de tablet

Nu ga ik weg met de tablet

Van der Veekens is een aannemersbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw. Het bedrijf is gevestigd in Schiedam en onder meer gespecialiseerd in de aanleg van wegen. Bij Van der Veekens bestond de werkstroom voornamelijk uit papieren documenten. Zo kon het gebeuren dat een werktekening inmiddels was bijgewerkt met nieuwe informatie, maar in het veld nog gebruik werd gemaakt van een eerdere versie. Het risico bestond dat het werk dan niet volgens de laatste inzichten werd uitgevoerd. Inmiddels behoort dit tot het verleden: de volledige werkstroom is gedigitaliseerd en toegankelijk voor alle belanghebbenden. Zodra er door de binnendienst een verandering wordt doorgevoerd, is dit direct zichtbaar op de werkplaats. Andersom geldt ook: Als er tijdens deuitvoering van het werk een probleem wordt ontdekt, kan er van buiten snel een foto van de situatie worden gestuurd naar de binnendienst. Die kan vervolgens het probleem direct afhandelen en een nieuw document online plaatsen. De medewerkers van Van der Veekens werken met tablets (Surface Pro 3), waarop alle projectbestanden zijn opgeslagen. Waar de medewerkers in het verleden de werklocatie nog moesten bezoeken met verschillende mappen, is dat nu niet meer nodig.

“Nu ga ik naar buiten met de tablet, en hoef ik niet meer vier of vijf projectmappen mee te nemen.” – Timo Schoen, Van der Veekens

Informatie voor iedereen
Door informatie centraal op te slaan, kan een projectteam ook meer gestructureerd te werk gaan. Bij Van der Veekens wordt een centraal aantekeningensysteem in de vorm van OneNote gebruikt voor de communicatie tussen de binnen- en buitendienst. Medewerkers buiten hebben via de tablet toegang tot dezelfde aantekeningen als de medewerkers van de binnendienst, die de notities op hun desktop openen. Die toegang tot de laatste informatie zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt en iedereen efficiënt te werk kan gaan.

“Doordat iedereen toegang heeft tot de laatste informatie, worden er minder fouten gemaakt en kan men efficiënter werken.” – Vinus van der Veekens, Van der Veekens

Alles centraal
Hoe zorg je er als bedrijf nu voor dat iedereen met dezelfde informatie werkt? Met een oplossing als Office 365 kunnen belangrijke documenten eenvoudig gedeeld worden, en is duidelijk wie welke aanpassingen in het document heeft aangebracht. Zo weet je zeker dat je altijd over de nieuwste versie van het document beschikt en kun je eventueel nog terugkeren naar een eerdere versie. Omdat de documenten centraal worden opgeslagen, kan iedereen er eenvoudig bij.