Per direct thuiswerken: zó doe je dat!

Per direct thuiswerken: zó doe je dat!

Thuiswerken. Voor de één een zegen en voor de ander een vloek. De eerste categorie vind je vooral in de hoek van medewerkers, terwijl werkgevers doorgaans minder enthousiast zijn. Het milieu wordt echter niks gevraagd, zoals we in onze recente blogs over ICT en duurzaamheid uitgebreid hebben aangekaart. Thuiswerken faciliteren voor klanten blijft voor ons dan ook een belangrijk speerpunt. Maar hoe geef jij daar zo snel praktisch invulling aan?

Snel een passende thuiswerkoplossing

Wie al geheel of gedeeltelijk in de cloud werkt, heeft per definitie de minste zorgen. Inloggen en ongeacht waar je bent meteen aan de slag is immers al de normaalste zaak van de wereld. Staan je servers echter op je eigen locatie, dan is op afstand werken wel even een ander verhaal. En hoewel de transitie naar de cloud allang geen rocket science meer is, snappen we best dat je als bedrijf zo’n fundamentele beslissing niet zomaar neemt. Bij SPOT ICT bieden we ruwweg vier ‘smaken’ aan:

  • Op afstand ‘overnemen’ van je eigen pc. Dit is de makkelijkste en minst structurele optie. Hiermee kun je vanaf elke locatie jouw PC overnemen.
  • SPOT Cloud Drive: Zowel individueel, als in teamverband op een eenvoudige en veilige manier bestanden delen, versturen en synchroniseren. Ook eventueel bestanden van de lokale server op kantoor. De bestanden zijn dan toegankelijk vanaf elk soort device.
  • SPOT Workspace: Hierbij heb je in feite alleen een internetverbinding nodig en kun je vanaf elk apparaat, dus inclusief smartphone en tablet, overal vandaan gemakkelijk en veilig bij al je bestanden, webapplicaties en e-mail via de browser.
  • SPOT Private Cloud: Dit is onze eigen serveromgeving in het datacenter, waar wij specifieke servers beschikbaar maken. Zo kun je inloggen via een bureaublad op afstand en bij al je bestanden en applicaties. Hiermee kun je sneller werken met zware programma’s.

In detail uitleggen hoe alles werkt en welke oplossing – tijdelijk of permanent – voor jouw organisatie het meest geschikt is, gaat het snelst via een persoonlijk gesprek. Neem dus gerust vrijblijvend contact met ons op via info@spotonline.nl of bel ons op 088-235 7768. We zitten er klaar voor!