‘Puzzelen voor gevorderden’ met Spot ICT

Spot-ict-puzzelen-voor-gevorderden2

‘Puzzelen voor gevorderden’ met Spot ICT

Iemand vroeg ons laatst waar Spot voor staat. We lieten hem eerst zelf raden met voor de hand liggende opties als ‘Spot-on’, ‘in de spotlight’, de juist ‘plek’ en zelfs ‘Er valt niet met ons niet te spot-ten’ als resultaat. Ons reclamebureau legde destijds de associatie met een hond want ook loyaal, nieuwsgierig et cetera. Totdat later bij onszelf ineens het muntje viel: we zijn immers een Single Point Of Technology. Dat was toch nog spot-on!

Overzicht houden

We merken dat steeds meer bedrijven als gevolg van de snelle technologische ontwikkelingen door de bomen het bos niet meer zien. Zie als ondernemer uit het enorme aanbod aan bijvoorbeeld apps, SaaS, PaaS, IaaS en andere ‘aaSen’ maar eens de juiste keus te maken! Enerzijds zijn veel dingen met allerlei apps weliswaar eenvoudiger geworden maar anderzijds door de diversiteit ook complexer. En wat nou als de oplossing die gekozen wordt al snel achterhaald is? Het draait dan ook steeds meer om de vraag WAT en minder om de vraag HOE. Welk specifieke product of merk het uiteindelijk wordt, zal veel ondernemers (en ons trouwens ook) een zorg zijn. Als de gekozen oplossing c.q. technologie maar flexibel, schaalbaar en toekomstvast is.

Roadmap

Elke ondernemer krijgt van ons standaard drie vragen voor de kiezen: Welke poppetjes zijn er, wat moeten ze doen en waar vandaan? Afhankelijk van dat antwoord, en of er bijvoorbeeld meerdere locaties zijn, krijgt hij of zij daar het juiste platform bij. En dat is lang niet altijd in de (public) cloud want waarom zou je daarvoor kiezen als 80% van het werk, ook de komende jaren, on-premise gebeurt? Een local of hybrid cloud is dan in veel gevallen juist sneller en vaak goedkoper. En wat is jouw roadmap en die van je huidige softwareleveranciers? Ontwikkelt die bijvoorbeeld wel door en heeft die überhaupt mogelijkheden in de cloud? Van de puzzelstukjes die uiteindelijk overblijven maken wij ten slotte een mooi, sluitend geheel.

‘Assembleren’ in plaats van configureren

Natuurlijk weten we heel veel van Office365 en andere clouddiensten maar bovenal zijn we specialist in het op de juiste manier toepassen van dit soort diensten in de bedrijfsprocessen van ondernemers. In die zin zijn we dus ook veel minder bezig met configureren en meer met ‘assembleren’ van puzzelstukjes. We voelen ons eigenlijk best senang bij die veranderde rol. Dat heeft alles te maken met je verdiepen in de ondernemer en samen met hem of haar een zoektocht starten naar de eindbestemming. Hoeveel technologieën en concepten er ook bedacht worden, het is en blijft mensenwerk. En dat is en blijft het allerleukste aan ons werk!

Wenst u meer informatie te ontvangen over "‘Puzzelen voor gevorderden’ met Spot ICT"?

Laat dan hieronder uw gegevens achter.