Referenties

SPOT ICT beschikt over grote expertise qua ICT oplossingen voor zowel grote als kleinere opdrachtgevers. Wij koesteren onze goede connecties met hen volop! Een aantal tevreden klanten stelt zich voor.

SPOT ICT scoort punten bij FC Volendam

Hoewel we al onze klanten oprecht even belangrijk vinden, springt de naam FC Volendam er toch een beetje tussenuit. De verbondenheid die we met de eerstedivisionist voelen, gaat uiteraard verder dan dezelfde kleuren in de logo’s. Bij SPOT zijn we sowieso niet vies van een potje voetbal. Met een profclub om de hoek is de klik dan snel compleet. Op zoek naar een regionale partner voor een bestaande ICT-uitdaging kwam FC Volendam uit bij SPOT. 

Wat was de uitdaging?

‘’Het probleem zat hem vooral in de snelheid, het was voor ons niet mogelijk om bestanden online vanaf één centrale plek te benaderen’’ vertelt Martijn Molleman, de manager commercie. “Zo kwam het bij ons wel eens voor dat twee accountmanagers een product verkochten waarvan er maar één beschikbaar was. Doordat er geen centrale online plek was waar informatie werd gedeeld, hadden de accountmanagers niet door dat ze allebei dit product verkochten. SPOT is bij ons langsgekomen om onze wensen en behoeften door te nemen en kwamen met een passende oplossing”. 

‘’Als we problemen hebben, dan nemen we contact op en is het meteen opgelost’’

 

Hoe is dit opgelost?

Bij SPOT zagen we al snel wat het probleem was waar FC Volendam mee kampte. Wij hadden de ideale oplossing voor ze. Martijn vertelt:‘’De oplossing waar SPOT mee is gekomen heet Office 365. Hiermee zijn al onze bestanden vanaf één plek beschikbaar. Dit voorkomt een hoop werk. We hebben een voor iedereen toegankelijk platform waar we zaken met elkaar delen als wedstrijdbeelden, sponsorcontracten of de skybox indeling. Tevens is de cloudomgeving SPOT WorkSpace Premium geïmplementeerd. We hoeven nu bijvoorbeeld niet meer drie keer opnieuw in te loggen om bij onze bestanden te komen. De migratie zelf verliep eveneens erg vlot. Ik had met een kwartier mijn laptop al terug!” 

Martijn en Remco - FC Volendam/ Spot ICT Oplossingen

Het behaalde resultaat

‘’Onze informatie wordt nu intern centraal gedeeld waardoor iedereen erbij kan. Dit draagt bij aan de snelheid en productiviteit van de werknemers en de communicatie intern. Er hoeft nu minder over en weer te worden gediscussieerd en gemaild en er vinden minder misverstanden plaats. Hierdoor is onze productiviteit gestegen”. 

‘’In 3 woorden is SPOT deskundig, welwillend en flexibel’’

 

Om het scorend vermogen van FC Volendam nog verder op te krikken, hebben we bij SPOT besloten om ons tevens als sponsor aan FC Volendam te verbinden. Op de vraag of Martijn SPOT zou aanraden bij bedrijven die in hetzelfde schuitje zitten als zij destijds, volgt een volmondig ‘ja’.

Heeft u een soortgelijke uitdaging of misschien wel een compleet andere uitdaging binnen uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u om deze uitdaging aan te gaan. Ook wanneer het een andere uitdaging is op het gebied van ICT kunt u bij ons terecht.


Meer informatie over deze branche

“De verhuizing is mede dankzij SPOT ICT vlekkeloos verlopen”

Verhuizen met je bedrijf is een bijzonder mijlpaal, zeker als je gaat professionaliseren of uitbreiden. Het brengt echter altijd rompslomp met zich mee. Dat wordt nog veel erger wanneer je de verhuizing van je ICT-omgeving onderschat. Adviesbureau Haute Equipe deed dat niet en schakelde al vroeg SPOT in om alles grondig voor te bereiden. Directeur Marion van Staveren en Office Manager Madeleine Sapury blikken terug op een operatie die in vrijwel alle opzichten vlekkeloos verliep.  

Speler van formaat 

Haute Equipe biedt een totaalpakket aan financieel, juridisch, sociaal en subsidie-advies aan gemeenten, waterschappen, provincies, de rijksoverheid en het onderwijs. Met 95 vaste medewerkers, waarvan het merendeel consultants, en een 40-tal freelance adviseurs is Haute Equipe een speler van formaat. “Veel consultants voeren individueel hun opdracht uit, steeds vaker ook in teamverband. Omdat een Haute Equiper nooit alleen staat, wordt er zorg gedragen voor zoveel mogelijk persoonlijke contactmomenten zodat iedereen elkaar kent en weet te vinden”, legt Madeleine uit. “Dat sociale zit bij alle collega’s in het DNA en is ook cruciaal als je maatschappelijk resultaat wilt behalen. Dat blijft niet beperkt tot kantooruren. Vrijwel al onze consultants zijn politiek actief en/of zitten in allerlei commissies, raden van toezicht of doen vrijwilligerswerk.” 

Glasvezel

“Het zal je niet verbazen dat duurzaamheid, zowel ten aanzien van relaties als het milieu, bij ons een hoge prioriteit heeft.” Volgens Marion was dat een van de redenen waarom Haute Equipe van Haarlem naar Hoofddorp verhuisde. “Het oude pand had bijvoorbeeld nog geen dubbel glas en een oude cv-ketel. Dat paste niet meer bij ons. Toen ook nog eens bekend werd dat we een busstation met negen haltes pal voor onze deur zouden krijgen, was de kogel snel door de kerk. Te meer omdat ons jasje na een uitbreiding van ons subsidieteam en het fysiek samenbrengen van het salesteam te krap kwam te zitten.” 

Een nieuw onderkomen werd gevonden in het oude kantongerecht in Hoofddorp. Hoewel dat pand een rijksmonument is, was dat al wel grotendeels verduurzaamd en bovendien voorzien van een snelle glasvezelverbinding. 

Best spannend

Dat laatste was een absolute voorwaarde aangezien de verhuizing werd aangegrepen om 100% over te gaan naar de cloud. Madeleine: “Om de verhuizing helemaal compleet te maken, zijn we voor onze administratie gelijktijdig overgegaan van Exact Synergy naar AFAS. Best spannend allemaal. Om zo’n operatie uit handen te geven, moet je die partij wel blind kunnen vertrouwen. En dat konden we, want SPOT doet al sinds 2015 naar volle tevredenheid het beheer van onze ICT-omgeving. Ze zijn niet alleen erg praktisch ingesteld, maar kunnen als compact bedrijf snel handelen.” Gerard Smith was al in een vroeg stadium met een collega in zowel het oude als het nieuwe pand om alles te inventariseren. “Daarbij hebben ze niet alleen gekeken naar de benodigde hardware, maar ook naar de meeste efficiënte indeling en bezetting van de diverse etages en werkruimtes”, aldus Marion. 

Alles draadloos

“Er is een draaiboek gemaakt met uitgebreide actielijst. Omdat dit vroegtijdig is gebeurd, hadden we een goed overzicht van de uit te voeren werkzaamheden. Als we onverwacht ergens tegenaan liepen, dan losten ze dat snel en creatief op. Zoals met de tenaamstelling van de glasvezelverbinding die korte tijd overlapte met die van een ander adviesbureau dat nog in het pand zat. Gerard heeft dat in overleg met betrokken partijen keurig opgelost. Alles is echt ‘plug & play’ opgeleverd, inclusief nieuwe, dubbele schermen voor de collega’s van administratie en sales. En alles draadloos want dat was een absolute eis. Met tientallen consultants die elk moment in en uit lopen en meetings beleggen, werkt dat veel prettiger dan gehannes met kabeltjes.”  

“SPOT is niet de duurste en ook niet de goedkoopste partij, maar bieden wel de beste value for money. Dat ze tot slot voor een van onze liefdadigheidsinitiatieven vijftien oude, maar nog bruikbare laptops kosteloos hebben gereviseerd, leverde hun natuurlijk al helemaal extra punten op!” 


Meer informatie over deze branche

AVéWé / Van Overbeek Groep

De AVéWé / Van Overbeek Groep bestaat uit meerdere makelaarskantoren, hypotheekshops en verzekeringskantoren gevestigd door heel Noord-Holland. ‘In onze bedrijven is optimale telefonische bereikbaarheid van groot belang. Net zoals de integratie tussen de vaste en mobiele telefoon én een integratie tussen telefonie en onze branchesoftware. SPOT ICT verzorgt deze integraties voor ons. Hierdoor kunnen de medewerkers onze klanten altijd en overal te woord staan.

‘Met SPOT KPN ÉÉN optimale telefonische bereikbaarheid’

Door de connectie tussen de branchesoftware en onze telefonie-omgeving, genieten we bovendien van een aantal voorname voordelen. Wanneer een klant uit onze database ons belt, zien onze medewerkers in het scherm wie diegene is en wat zijn dossier- of klantnummer is. Ook kunnen zij een zogenaamde ‘klantkaart’ openen, zodat zij direct op de hoogte zijn van hetgeen de vorige keer is besproken. Bovendien besparen we met SPOT KPN ÉÉN op dure ISDN-abonnementskosten.’


Meer informatie over deze branche

Avanti Advisering

Avanti Advisering is een administratiekantoor in Purmerend en bedient ondernemers in onder meer: Purmerend, Zaandam, Hoorn, Volendam en Amsterdam-Noord. Dick Roos: ‘Binnen ons bedrijf nam de behoefte naar een oplossing om gegevens eenvoudig mee te delen en te synchroniseren steeds verder toe. Net zoals de wens om altijd en overal te kunnen werken. Zeker in de drukke periodes van het jaar, willen onze medewerkers ook thuis hun benodigde bestanden en applicaties gemakkelijk kunnen raadplegen en bewerken.

‘Adequate, efficiënte en veilige ICT oplossingen’

In het verleden was onze organisatie hierin beperkt. Want destijds zagen wij de Cloud als een onveilig, ongrijpbaar medium. Daarom hadden wij tot voor kort slechts de beschikking over een server op locatie. Met de SPOT Private Cloud heeft SPOT ICT ons echter geschikte en veilige oplossingen geboden, welke voldoen aan al onze wensen en eisen. Wij werken nu snel, adequaat en efficiënt en bovendien naar volle tevredenheid!’


Meer informatie over deze branche

Gebr. Van der Veekens

Gebr. Van der Veekens, aannemersbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw: ‘Binnen ons bedrijf bestond de werkstroom voornamelijk uit papieren documenten. Zo kwam het voor dat een werktekening inmiddels was bijgewerkt met nieuwe informatie, maar in het veld nog gebruik werd gemaakt van een eerdere versie. Het risico bestond dat het werk dan niet volgens de laatste inzichten werd uitgevoerd. Recentelijk is de volledige werkstroom gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt voor belanghebbenden via Office 365. Zodra de binnendienst een verandering doorvoert, is dit zichtbaar op de werkplaats.

‘Met de oplossingen van SPOT ICT werken wij sneller en efficiënter vanaf elke plek’

Andersom geldt ook: wanneer tijdens de uitvoering van het werk een probleem wordt ontdekt, kan er van buiten snel een foto van de situatie worden gestuurd naar de binnendienst. Die kan vervolgens het probleem direct afhandelen en een nieuw document online plaatsen. Sinds kort werken onze medewerkers met Microsoft Surface Pro tablets, waarop alle projectbestanden zijn opgeslagen. De medewerkers buiten hebben via hun tablet toegang tot dezelfde aantekeningen als de binnendienst medewerkers, die de notities op hun desktop openen. De toegang tot de laatste informatie zorgt ervoor dat fouten worden gereduceerd en onze medewerkers efficiënter te werk kunnen gaan. Zo werken wij sneller en efficiënter vanaf elke plek!’


Meer informatie over deze branche